Νομιμοποίηση

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Φωτογραφίες από τη άφιξη των μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά









Αναχώρησαν από το λιμάνι των Χανίων οι απεργοί πείνας μετανάστες

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν από τις 6 το απόγευμα και μετά στο λιμάνι των Χανίων. Περισσότεροι από 200 μετανάστες, επιβιβάστηκαν στο πλοίο Λατώ, και αναμένονται τα ξημερώματα της Κυριακής στον Πειραιά, ενώ την Τρίτη θα ξεκινήσουν απεργία πείνας με αίτημα τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

Τους αυριανούς απεργούς πείνα ξεπροβόδισαν εκατοντάδες Χανιώτες. Ανάμεσα τους και μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, που κατέβηκαν από την Αθήνα, για να συνοδεύσουν τους μετανάστες στο χώρο της απεργίας πείνας. Ενα τεράστιο πανό, μεγαλύτερο από 10 μέτρα, κάλυψε την πρόσοψη του πλοίου.. «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΗΤΑΜΕ».

Σκαρφαλωμένοι σαν τα σταφύλια στα καταστρώματα του πλοίου, οι μετανάστες αντάλλαξαν συνθήματα με τους Έλληνες αλληλέγγυους.

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες.





 

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Κάλεσμα για την περιφρούρηση της υποδοχής των 300 μεταναστών απεργών πείνας

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, στις 5 το πρωί,  υποδεχόμαστε στο λιμάνι του Πειραιά 250 μετανάστες εργάτες από την Κρήτη. Στις 25 Ιανουαρίου θα ενωθούν με άλλους 50 μετανάστες για να ξεκινήσουν μια πανελλαδική απεργία πείνας.

Διεκδικούν τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριων, διεκδικούν ίσα πολιτικά - κοινωνικά δικαιώματα, όπως και υποχρεώσεις με τους έλληνες και τις ελληνίδες εργαζόμενους/εργαζόμενες.

Ο αγώνας τους, σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι αγώνας όλων όσων παλεύουν για να πάψει η μεταναστευτική ζωή και εργασία να υποβαθμίζεται.

Είναι αγώνας για να σταματήσει η ρατσιστική και ταξική επίθεση ενάντια στους μετανάστες και τις μετανάστριες που μετακινούνται, ζουν, εργάζονται και μεγαλώνουν τα παιδιά τους δίπλα μας – όπως επίσης για να σταματήσει η επίθεση στους πρόσφυγες που καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους.

Την Κυριακή στις 23 Ιανουαρίου στις 5 π. μ, οι απεργοί πείνας φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά (Πύλη Ε3, πλοίο Λατώ).

Ας είμαστε όλοι και όλες εκεί να τους υποδεχτούμε εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Κείμενο Απεργών Μεταναστών, Ιανουάριος 2011

Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας. Τριακόσιοι (300) από εμάς ξεκινάμε Πανελλαδική Απεργία Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 25 του Γενάρη.

Είμαστε μετανάστες και μετανάστριες από όλη την Ελλάδα. Ήρθαμε εδώ διωγμένοι από τη φτώχια, την ανεργία, τους πολέμους, τις δικτατορίες. Οι πολυεθνικές της Δύσης και οι πολιτικοί υπηρέτες τους στις πατρίδες μας, δεν μας άφησαν άλλη επιλογή από το να ρισκάρουμε τις ζωές μας 10 φορές για να έρθουμε μέχρι την πόρτα της Ευρώπης. Η Δύση που καταληστεύει τον τόπο μας, με το απείρως καλύτερο βιοτικό επίπεδο από εκεί, είναι για μας η μοναδική ελπίδα να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Ήρθαμε (με κανονική ή όχι είσοδο) στην Ελλάδα και δουλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Βρισκόμαστε στην αναξιοπρέπεια και στο σκοτάδι της παρανομίας για να ωφελούνται οι εργοδότες και οι υπηρεσίες του κράτους από την άγρια εκμετάλλευση της εργασίας μας. Ζούμε από τον ιδρώτα μας και με το όνειρο κάποια στιγμή να αποκτήσουμε ίσα δικαιώματα με τους έλληνες συναδέλφους.

Το τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα για εμάς. Όσο κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις, όσο ακριβαίνουν τα πάντα, τόσο ο μετανάστης παρουσιάζεται ως φταίχτης, ως ο υπαίτιος για την εξαθλίωση και την άγρια εκμετάλλευση των ελλήνων εργαζομένων και μικροεπιχειρηματιών. Η προπαγάνδα φασιστικών και ρατσιστικών κομμάτων και οργανώσεων έχει πλέον γίνει η επίσημη γλώσσα του κράτους για το μεταναστευτικό. Η φρασεολογία τους αναπαράγεται πλέον αυτούσια από τα ΜΜΕ όταν μιλάνε για εμάς. Οι «προτάσεις» τους πλέον εξαγγέλλονται ως κυβερνητικές πολιτικές. Τείχος στον Έβρο, πλωτά στρατόπεδα και ευρωστρατός στο Αιγαίο, πογκρόμ και τάγματα εφόδου στις πόλεις, μαζικές απελάσεις. Πάνε να πείσουν τους έλληνες εργαζόμενους, πως συνιστούμε ξαφνικά απειλή για αυτούς, πως εμείς φταίμε για την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται από τις ίδιες τους τις κυβερνήσεις.

Η απάντηση στο ψέμα και στη βαρβαρότητα πρέπει να δοθεί τώρα και θα την δώσουμε εμείς οι μετανάστες και μετανάστριες. Μπαίνουμε μπροστά με τη ζωή μας για να σταματήσουμε τώρα την αδικία σε βάρος μας. Ζητάμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών, ζητάμε ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες. Ζητάμε από τους έλληνες συναδέλφους μας εργαζομένους, από κάθε άνθρωπο που τώρα υποφέρει κι αυτός από την εκμετάλλευση του ιδρώτα του, να σταθεί δίπλα μας. Να στηρίξει τον αγώνα μας, για να μην αφήσει να επικρατήσει και στο δικό του τόπο το ψέμα και η αδικία, ο φασισμός και η απολυταρχία των πολιτικών και οικονομικών ελίτ. Αυτό δηλαδή που έχει επικρατήσει και στις δικές μας πατρίδες και μας ανάγκασε να ξενιτευτούμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, εμείς και τα παιδιά μας.

Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας. Τριακόσιοι (300) από εμάς ξεκινάμε Πανελλαδική Απεργία Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 25 του Γενάρη. Βάζουμε την ζωή μας σε κίνδυνο, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είναι ζωή αυτή για ένα αξιοπρεπή άνθρωπο. Προτιμούμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς.

Ιανουάριος 2011
Η Συνέλευση των μεταναστών απεργών πείνας

Statement of the assembly of migrant hunger strikers

We are migrant men and women from all over Greece. We came here due to poverty, unemployment, wars and dictatorships. The multinational companies and their political servants did not leave another choice for us than risking 10 times our lives to arrive in Europe’s door. The West that is depriving our countries while having much better living conditions is our only chance to live as humans. We came (either with regular entry or not) in Greece and we are working to support ourselves and our families. We live without dignity, in the darkness of illegalness in order to benefit employers and state’s services from the harsh exploitation of our labor. We live from our sweat and with the dream, some day, to have equal rights with our Greek fellow workers.  

During the last period our life has become even more unbearable. As salaries and pensions are cut and everything is getting more expensive, the migrants are presented as those to blame, as those whose fault is the abjection and harsh exploitation of greek workers and small businessman. The propaganda of fascist and racist parties and groups is nowadays the official state discourse for issues of migration. The far right discourse is reproduced through media when they talk about us. The “proposals” of the far right are announced as governmental policies: wall in Evros, floating detention centers and European army in the Aegean, repression in the cities, massive deportations. They want to convince greek workers that, all in a sudden, we are a threat to them, that we are to blame for the unprecedented attack from their own governments.

The answer to the lies and the cruelty has to be given now and it will come from us, from migrant men and women. We are going in the front line, with our own lives to stop this injustice. We ask the legalization of all migrant men and women, we ask for equal political and social rights and obligations with greek workers. We ask from our greek fellow workers, from every person suffering from exploitation to stand next to us. We ask them to support our struggle. Not to let the lie, the injustice, the fascism and the autarchy of the political and economic elites to be dominant in their own places too; all these conditions that are dominant in our countries and led us to migrate, us and our children, in order to be able to live with dignity. 

We don’t have another way to make our voices heard, to make you learn about our rights. Three hundred (300) of us will start a Hunger Strike in Athens and in Thessaloniki, in the 25th of January. We risk our lives, as, one way or another, this is no life for people with dignity. We prefer to die here rather our children to suffer what we have been through.

January 2011

Assembly of migrant hunger strikers

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Διακινδυνεύουν τη ζωή τους για μια ανθρώπινη ζωή! Οι 300 μετανάστες αρχίζουν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου απεργία πείνας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι και όλοι οι μετανάστες που ζουν και δουλεύουν σε αυτή τη χώρα χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα, αντιμετωπίζοντας καθημερινά υπερεκμετάλλευση, εξευτελισμούς και απελάσεις. Ο αγώνας τους είναι δίκαιος, μια κραυγή αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς, ενάντια στα τείχη του αίσχους που υψώνονται στα σύνορα και στα γκέτο της ντροπής που φτιάχνονται στις πόλεις, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την αστυνομική βαρβαρότητα, τη ρατσιστική και τη φασιστική τρομοκρατία.

Οι μετανάστες και οι μετανάστριες δεν έρχονται εδώ για τουρισμό ή για να πλουτίσουν. Έρχονται κυνηγημένοι από τη φτώχεια, τους πολέμους, τις δικτατορίες, τη λεηλασία των χωρών και των κοινωνιών τους από τις πολυεθνικές, το ΔΝΤ και τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη. Έχουν δικαίωμα στη ζωή και, εκτός από τα κεφάλαια, τα εμπορεύματα και τους στρατούς, έχουν κι αυτοί το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση. Έλληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι!

Η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και της Ευρώπης-Φρούριο, εξαπολύει πρωτοφανή επίθεση κατά των μεταναστών και των προσφύγων: Κατασκευάζει τείχος στον Έβρο, κάνει καθημερινά δεκάδες επιχειρήσεις-σκούπα και εκατοντάδες απελάσεις, καταργεί ουσιαστικά το πολιτικό άσυλο, παρουσιάζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σαν επικίνδυνους εισβολείς. Αυτή η κυβέρνηση που συμμετείχε και συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές εισβολές στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, που υποστηρίζει το κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ, αρνείται να δώσει άσυλο στους ιρακινούς, αφγανούς και παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που έχει κηρύξει πόλεμο κατά της κοινωνίας, που καταστρέφει εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, που καταδικάζει στη φτώχεια και την ανασφάλεια εκατομμύρια έλληνες εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους. Με την επίθεσή της κατά των μεταναστών θέλει να στρέψει τους ντόπιους εργαζόμενους εναντίον των αλλοδαπών, ώστε να μας διαιρέσει και να μας φοβίσει, να συνεχίσει ανενόχλητη την καταλήστευση της ζωής όλων μας.

Καμιά ζωή δεν είναι λαθραία!

Η απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών αποτελεί απάντηση στην κρατική επιχείρηση διαίρεσης των εργαζομένων, εξαίρεσης δικαιωμάτων, κοινωνικού αποκλεισμού και ρατσισμού. Γι’ αυτό μας αφορά όλους και όλες, ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή, χρώμα και θρησκεία. Η εξαθλίωση ενός τμήματος της κοινωνίας προαναγγέλλει την εξαθλίωση και άλλων. Γι’ αυτό η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των μεταναστών είναι αγώνας για τα δικαιώματα όλων μας. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να σταματήσουν το αίσχος των απελάσεων, ο εμπαιγμός των μαζικών απονομιμοποιήσεων των τελευταίων χρόνων και ο εκβιασμός της σύνδεσης της άδειας παραμονής με την επικόλληση ενσήμων.

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΡΙΩΝ
ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ